Smakcykling Vejbystrand

Smaka på Kattegattleden – Mat och cykelturer i Skåne och Halland.

Smakcyklingen startar med frukost på Vejbystrands Vandrarhem och därefter går cykelturen längs med havet, förbi strand, skog och småbåtshamn. Ni cyklar på landsvägar förbi hedar och naturbeten. Genom gamla Vejbystrand och förbi sevärdheter. Det blir smakprover från Bjäre fisk & skaldjur, Vilt&Gott, Vejby Vingård, Sandgårdens Skafferi och cykelturen avslutas med lunch på Strandhugget i Vejbystrands hamn.

Finns möjlighet att hyra cykel på Vejbystrands Vandrarhem via appen Donkey Republic.

Ta chansen att upptäcka nya smaker, stötta lokala matproducenter och hitta nya cykelvägar i Halland och Skåne.

Längd: 16 kilometer
Max antal: 14 personer / starttid
Start kl: 10.00, 11.00

1.Vejbystrands Vandrarhem / B&B
Ett Vandrarhem i hotellklass med havet och naturen som närmsta granne. Här finns 16 smakfullt inredda dubbelrum, beläget mitt i Vejbystrand endast en kort promenad från stranden. Turen startar med en härlig frukost bestående av bröd och pålägg/ostar från gårdsbutiken i Vejbystrand, marmelader, Krav-märkt kaffe och te.
Välkomna önskar Satu med familj.

2.Bjäre Fisk&Skaldjur
Ligger i den mysiga, pittoreska hamnen i Magnarp med bedårande utsikt över Skälderviken och Kullaberg och med Kattegattleden som närmsta granne. Här finns färsk fisk och skaldjur från alla världens hörn. Idag får ni smaka både sill och lax.
Välkomna önskar Bosse och Jenny.

3.Vilt&Gott
Gårdsbutik som ligger utanför Vejbystrand, en avstyckad skånegård. Här erbjuds stort sortiment av viltkött, tex olika delar av älg, vildsvin, hjort och rådjur. Hamburgare gjorda av hjort- och vildsvinskött, goda grillkorvar med mera finns också i sortimentet.
Viltkött i olika smaker står på smakmenyn hos Vilt & Gott
Välkomna önskar Jan och Carina Lundh.

4.Vejby Vingård
Charmig familjevingård i närheten av Vejbystrand, på Bjärehalvöns södra del, som blivit uppmärksammad för några av Sveriges bästa rödviner. Vinproduktionen görs enligt ”single vineyard” – konceptet där druvor odlas, vinifieras och där premium lagringsviner utvecklas och serveras på en och samma plats. Idag kommer ni att få smaka rött vin från Bjäre County, Vejby Vingård
Välkomna önskar familjen Appelin.

5.Sandgårdens Skafferi
Gårdsbutik i natursköna Vejbystrand som föder upp lamm i liten skala men har Skafferiet fullt av andra godsaker också från trakten, t.ex ost, marmelad, hembakat, chark, ägg, olja, kryddor och mycket annat som hör en gårdsbutik till. Här blir det smakprov av Äppelmust (Englamust), lammfärsbiff och lokal ost.
Välkomna önskar Therese

6.Strandhugget
I Vejbystrands hamn, på första parkett och med havet som närmsta granne ligger Strandhugget. Här kan man beskåda de vackraste av solnedgångar medan ni njuter av god mat lagad med stor omsorg. Ofta ekologiska råvaror men framförallt närodlat och från de lokala bönderna.
Som sista stopp på denna runda serveras ni här lunch bestående av soppa med hembakat bröd.
Välkomna önskar Lotta med familj.

 

  • Plats

  • Vejbystrands vandrarhem
  • Skogsvägen 37
  • 266 54
  • Vejbystrand
  • Datum

  • 30 maj 2020, 09:00 - 14:00
  • 13 juni 2020, 10:00 - 15:00