Jul & Vinter På Stan

 

Under vintern i Ängelholm händer det mycket. I första hand jul, med allt som hör till. Men även mycket annat som du kan ta del av på denna sida.

Skyltsöndag med Julmarknad

Söndagen 28 november, kl 13-19

På Stortorget strosar du bland marknadsstånden och upplever dofter och smaker, från scenen hörs stämningsfull körsång och runt den ståtliga granen kan du följa med i dansen som denna jul får nya svängar och steg! På Tingstorget finns Lions med sin uppskattade julmarknad. Butikerna På Stan, både de små unika butikerna med spännande utbud som kedjorna med brett sortiment, välkomnar med öppnar dörrar.

Scenprogram under dagen

13:00 Engelholm Marching Band (start Stadsparken)
13:15 Joyvoice
13:45 Julfén Julia
14:00 Dans kring granen med Dansfabriken
14:45 Julfén Julia
15:00 Bygdekören
15:30 Julfén Julia
16:00 Dans kring granen med Dansfabriken
16:45 Julfén Julia
17:00 Bygdekören

Läs mer om Skyltsöndag med Julmarknad >

Vinterljuspromenaden

Från 28 november till 9 januari*

Sju nya, tillfälliga, och fyra befintliga ljusinstallationer ska pryda Ängelholms stadskärna i jul och vinter och kommer ingå i Ängelholms nya vinterljuspromenad. Karta till Vinterljuspromenaden finns från 28 november att hämta på Turistcenter på Järnvägsgatan. Under kommande vecka hittar du även den på biblioteken, Stadshuset och på Järnvägens museum.

Med kartans hjälp hittar du enkelt till samtliga verk och vi har dessutom föreslagit en promenad till dig. Turen är ca tre km lång, men givetvis tar du vilken väg du vill. Ha en skön vandring!

* Trädkramaren beräknas att vara på plats på Tullportsplatsen 13 december.

Karta över Vinterljuspromenaden i Ängelholm

Tomtens brevlåda

Från söndagen 28 november

På Stortorget placeras i år en brevlåda för stora som små att posta sina brev till tomten.

 

Glögg-runda

Söndagarna 5 & 12 december, kl 13-17

I år är det premiär för Glögg-rundan i Ängelholm, som bjuder in till en riktigt mysig, trevlig och smakrik upplevelse. Evenemanget arrangeras av Ängelholms Näringsliv och du köper din biljett på Nortic samt på Ängelholms Turistcenter, Järnvägsgatan 5 i Ängelholm.

Läs mer om Glögg-rundan >

Köp din biljett på Nortic >

 

MovEat

Lördagen 22 januari
Vi har handplockat och valt ut lokala mat- och dryckeshjältar som vill ge dig en genuin och smakrik upplevelse. Allt från mysiga restauranger och doftande delis, till originella kryp-in och spännande barer. Ta dig runt i den takt och ordning du själv vill – på de utvalda smakstoppen får du provsmaka det som allra bäst representerar stället.

Mer information kommer!