UPPLEV ALLA DAGAR

Vår kustnära idyll bjuder på upplevelser året om. Kreativiteten är stor i krukmakarstaden, sätt ihop en egen konstrunda och besök gallerier, keramikverkstäder och ateljéer. Mitt i staden lockar populära Hembygdsparken alla åldrar med lekplats och djur. Även upplevelsemuseet Järnvägens Museum Ängelholm kan besökas om och om igen, likaså Ängelholms Flygmuseum med flygsimulator. Upplev Ängelholm »

Och gillar du att spela golf? Ja, då har du kommit helt rätt – 17 olika banor finns inom bekvämt avstånd. Här arrangeras bla företagardagar, trädgårdsmässor, veteranbilsrally, barnteater, ljusfest, sportevenemang, musikfester med mera. En kort bit bort ligger dessutom sälarnas Hallands Väderö, magnifika Kullaberg och den större staden Helsingborg.

För dig med smak för det goda hittar du en lista över Ängelholms olika restauranger här »

Lustfyllda upplevelser

Golfdestination no 1

Ängelholm ingår i världens näst mest golfbanetäta område. Inom 40 minuters bilfärd finns 25 golfanläggningar och 31 golfbanor. Det är bara i Florida som banorna ligger tätare än så! Banornas karaktär skiftar mellan kust och inland och bjuder på svårighetsgrader för alla. Om vädret tillåter kan du spela året om. Se vårt golfutbud »

Besök även www.golfno1.se »

 

Välkommen till ett av Sveriges häftigaste lekrum -Vår Region- Familjen Helsingborg

Lergöksrundan

Ett paradis för den aktive

Kust, skog och landsvägar inbjuder till vandringar och cykelturer. Gör en dagstur eller övernatta på vägen. Vi har flera färdiga paket att välja mellan och kartor finns att köpa på turistcentret. En populär cykelslinga är 16 kilometer långa Lergöksrundan som passerar stad, skog och hav.
Se våra cykelleder »
Se våra cykelpaket »

Natursköna vandringar

Uppe på Hallandsåsen, ovanför Västersjön, kan du följa flera vandringsleder genom vild natur och förbi kulturlämningar. Ta gärna med något att grilla på vägen. Skåneleden, som är ett nät av vandringsleder i hela Skåne, går också genom Ängelholm. Dagsetappen Ängelholm – Vejbystrand följer sanddyner, kust och småbåtshamnar. Norr om Vejbystrand finns lägerplats med vindskydd. Upptäck våra vandringsleder »

Vandring_webb
2S5D4407_800pix

Sköna bad och svala sjöar

Ängelholm blev redan i slutet av 1800-talet känt som brunns- och badort. Här avlöser stränderna varandra och alla kan hitta sin favorit. Ängelholms Havsbad i Skäldervikens famn är en sex kilometer lång badstrand med unikt sanddynlandskap och höga klitter. I Sibirien har även hundar och hästar gott om plats att bada. Ännu ett hundbad finns norr om Skäldervikens hamnpir. De som helst badar utan en tråd på kroppen väljer naturistbadet.

Vid populära Skälderviken finns en komplett småbåtshamn med krog och marin butik. Hamnar finns också i Vejbystrand och Magnarp och vid Hultabryggan i Björkhagen hittar du Skäldervikens snorkelled under vattenytan. Där kan du lära dig mer om arterna i viken. Ett fint insjöbad är Ugglehult vid Västersjön med badbryggor och roddbåt för rullstolsburna. Se vårt badutbud »

Spännande paddling

En garanterat oförglömlig upplevelse får ni på Rönne å. Ta med hela familjen eller vännerna på en spännande kanottur längs med ån som rinner genom Ängelholm och mynnar ut i Skälderviken. Paddla fram i egen takt och vill ni slå läger längs med åkanten så finns det bra rastplats med vindskydd, toalett och vatten vid Höja. Se vårt paddlingsutbud »

Kanotister_webb
Fiskare-under-paraply_webb

Sportfiskarens paradis

Ängelholm är ett paradis för fiskeintresserade. Rönne å är en av fyra skånska åar med lax, men även abborre, mört, gädda och öring nappar. Vege å och Västersjön är andra vattenhål för sportfiskaren. Fiskekort krävs och kan bland annat köpas på turistcentret. Se vårt fiskeutbud »

Här mår dina affärer lika bra som du!

Ängelholm har flera år i rad placerat sig högt upp i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sverige. Vi finns i den expansiva Öresundsregionen och mitt i allt detta, inbäddad i en levande landsbygd, ligger kuststaden Ängelholm med sin 6 kilometer långa badstrand. Den egna flygplatsen, europavägarna och tågförbindelserna gör att affärerna här färdas lättare och snabbare. Närheten till allt gör det också enklare att klara av livspusslet. Våra näringslivsnärverk och kraftsamlingsprojekt underlättar dessutom affärsmöjligheterna för de som vill etablera sig i Ängelholm. Läs mer om vår Företagsservice.