Ängelholm
land & hav. liv & lust.

Välkommen till Ängelholm

Ängelholm är en kuststad, vackert belägen i nordvästra Skåne, med det mesta och bästa runt hörnet. Ängelholms kommun har ca 45 000 invånare och i och runt vår 500 år gamla stad hittar du vacker natur, kultur, rekreation, puls, shopping och nöje.

Ängelholm är en öppen och välkomnade kommun med en mångfald av sociala nätverk och fantastiska idrottslag. Här saknar du aldrig något att göra vare sig om du vill gå på kulturföreläsningar, träffas i yrkesnätverk eller heja fram någon av våra elitklubbar.

Ängelholm har de senaste åren legat i sverigetoppen i Svenskt Näringslivs årliga mätning av kommunernas företagsklimat. Särskilt utmärkande är våra ytterst goda kommunikationsmöjligheter med europavägarna E6, E4 och E20, Västkustbanan, godsstråken genom Skåne och Ängelholm Helsingborg Airport.

Här finner du livskvalitet som är svårslagen både när gäller arbete och fritid.

Varmt välkommen du också!

Snabbfakta

Landskap Skåne
Län Skåne Län
Kommun Ängelholms kommun
Korrdinater 56°15′N 12°51′Ö
Area 1 283,34 ha
Folkmängd ca 27 000 tätort, ca 45 000 kommun
Kommunikationer E6, Västkustbanan samt Ängelholm Helsingborgs Flygplats
Kända företag Engelholms Glass, Prisjakt , HemoCue, Marco, Rittal och Koenigsegg

Byarna omkring Ängelholm

”Ängelholm upplevs av många som den perfekta boendeorten. Med sitt läge vid västkusten, i den händelserika Öresundsregionen, med skog och hav alldeles inpå husknuten, lever man gott här. Utanför tätorten finns de mindre byarna Hjärnarp, Magnarp, Vejbystrand, Munka-Ljungby och Strövelstorp –alla unika på sitt sätt.”